sobota 12. listopadu 2016

Opožděná sobota v Dublinu

Znovu na cestě. Tentokrát do Dublinu. To je tak -  koukám se v létě na akční nabídku Ryanairu a říkám si "Určitě nemají letenky jen na víkend za rozumnou cenu" a ejhle, měli!


Nechtěl jsem letět, když sněží a ono začalo včera sněžit a zatím vidím na letištních prstech stále ležet sníh. Aspoň, že přistávací plochy jsou jen mokré. Hrozně počasí na necelou půlku listopadu.

Ještě v 11:08 nebyla otevřená brána. Odletat se mělo v 11:35. Naloďovat se začalo o hodinu později, letadlo odlétalo o další půl hodinu později.

Ta jeden a půl hodina ztracená na letišti trochu chyběla - místo toho, abych sem dorazil po obědě, jsem sem dorazil dvě hodiny před západem slunce.

Autobusy tu jsou dost pomalé, tak jsem do centra dorazil v 16h. Vyrazil jsem skrz centrum k Dublin Castle. Prohlídku jsem stihl, ale byl jsem tam sotva 20 minut a 6 euro pryč.

Jídelna v Dublin Castle

Pak jsem vyrazil ke katedrále. Jenže už bylo zavřeno. Dnes evidentně do pěti neměla. Další kilometr do Guinnessu jsem už taky nešel - poslední vstup je v 5 hodin a to za rovných 20 euro.

Velmi rychle se stmívalo, tal jsem zamířil k ubytování. Cestou jsem narazil na Temple Bar, tak jsem na chvíli zašel. Pivo za 6 euro je opravdu kauf roku, tak jsem aspoň ochutnal pravý Guinness. Můžu říct, že na mém žebříčku je až pod Gambrinusem... Minul jsem i Czech Inn s českými pivy za stejné ceny. Radši vydržím do zítra a dám si je v Praze.

Temple Bar


Zítra mě čeká dopoledne v Dublinu a po poledni let zpět domů. Někdo jede o víkendu na chalupu, někdo na pivo do Dublinu. Kam se vydám, uvidím. Váhám mezi Guinness Storehouse (těžko říct, jestli na něj mám dost času) a návštěvou katedrál.